Thuis oefenen

Op school werken de kinderen op de computer met Rekentuin en Taalzee. Kinderen kunnen hier, als ze willen, ook thuis op inloggen en verder oefenen.

In unit 2 en 3 leren we begrijpend lezen met de methode Nieuwsbegrip. Alle leerlingen hebben inloggegevens, waarmee ze op school en ook thuis kunnen inloggen op deze website: www.nieuwsbegrip.nl

Hieronder volgen nog enkele leuke en leerzame websites voor kinderen.

Rekenweb.nl

Geschikt voor groep 1 t/m 8.

Leuke rekenspelletjes ingedeeld op leeftijd en groep. Onder andere plofsommen en WakuWaku.

Owlieboo.com

Een website met leerzame computerspelletjes voor peuters en jonge kinderen. Ze leren spelenderwijs een computer gebruiken: hoe toetsen in te drukken, hoe de muis te bewegen, hoe objecten aan te klikken en te verslepen.

Huiswerk

We zijn terughoudend in het geven van huiswerk. Recente onderzoeken tonen aan dat het maken van huiswerk door kinderen in de leeftijd van de basisschool alleen zinvol en effectief is, als kinderen het zelf heel graag willen. Er is op school van alles beschikbaar om mee naar huis te nemen om verder te oefenen. We spreken dit persoonlijk met ouders en kind af en letten er altijd op dat het kind het zelf echt wil doen.

Om goed voorbereid te zijn op de zelfstandigheid en het plannen van huiswerk zoals dat op het Voortgezet Onderwijs nodig is, besteden we veel tijd en aandacht aan deze vaardigheden. Dagelijks plannen de kinderen op de Westerschool hun werk (zo nodig met hulp en sturing van een leerkracht). Zij leren verantwoordelijk te zijn voor hun werk en leren rekening te houden met de gevolgen die een planning heeft.